***       Водещите вечерни новини       на 18 май 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 18 май 
Коментари Харесай

Водещите новини! Пригожин пак с обвинения към руската армия. Нинова категорична за подкрепата за ГЕРБ – не!


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 18 май   

 

Депутатите от Българска социалистическа партия няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ, сподели водачът на партията Корнелия Нинова.

„ Наши депутати да поддържат първия мандат с неявяване или излизане от зала, изрично това няма да стане ", съобщи в коридорите на Народното събрание Нинова.

***

„ Може да не желае да въздейства върху следствието против него, само че като гледаме последните му изяви, не мисля, че това е повода. 

Явно той ще употребява тези дни в отпуска, с цел да прави политически изказване. 

На мен ми звучи, че щом излиза в отпуск ще има повече време да приказва политически. 

И през днешния ден сподели, че идната седмица ще разкрие всички зависимости сред правосъдната власт и политиците “.

***

По този метод за повторно в границите на месеци комисията приема измененията на първо четене, при предходния парламент те не можаха да бъдат гласувани дефинитивно. Днес, само от „ Възраждане “ гласоподаваха „ въздържал се “ по повод измененията.

***

„ Главният прокурор и прокуратурата като институция не трябва и не може да приказва с внушения и недомлъвки. Ако имате информация, няма какво да плашите – оповестявате, арестувате, обвинявате, т.е. вършите си работата “, акцентира министърът на правораздаването.

***

„ Ако Народното събрание има по-дълъг живот, безусловно належаща става тематиката за конституционната промяна, както и въпросът нужна ли ни е фигурата основен прокурор. Трябва да има разбъркване и да се подсигурява оперативна автономия на прокурорите “.

„ Проблемът не би трябвало да се персонализира, полемиката да не е в посока да сменим Иван Гешев и да сложим Гешо Иванов, а да създадем предпоставки за същински добре настояща правосъдна система. 

Това можем да го реализираме от горната страна надолу, като стартираме с управническите структури – Висшия правосъден съвет и основния прокурор, а по-късно да продължим надолу по веригата “.

***

Пригожин, който непрекъснато упреква съветското висше военно командване, че не поддържа задоволително бойците му, изиска министерството на защитата да направи всичко по силите си, с цел да резервира фланговете в Бахмут, откакто по думите му е почнало оттегляне на постоянната съветска войска.  

„ Обръщам се обществено към висшето управление на министерството на защитата, тъй като те не четат моите писма. Имам молба към вас. Валерий Василиевич, Сергей Кожугетович, апелирам ви, недейте да допускате оттегляне от нашите флангове ", съобщи Пригожин.

***

„ Най-малко 14 гърмежа бяха чути в окупирания от Русия украински град Севастопол ", съобщи киевското издание УНИАН.

„ Жители на черноморското пристанище описаха, че градът напряко се е разтресъл ", добави медията.

„ Според версията на поставения от Москва властник Михаил Развожаев детонациите са в резултат на провеждани военни учения на подразделения от съветския Черноморски флот. " Ситуацията в Севастопол е спокойна ", съобщи той, представен от УНИАН.

„ Хората в града обаче описаха, че по този начин наречените управляващи не са предизвестили жителите за маневрите. Според жителите на врата става дума за въздушна офанзива, подхваната от Въоръжените сили на Украйна ", уточни още изданието.

***

Индже на 11 май разгласи за отдръпването си от конкуренцията за държавен глава. Причината бе появил се видеоклип със полово наличие. В хода на следствието се откри, че той е подправен.

***

Англия съобщи през днешния ден, че още веднъж ще изпрати самолетоносач в Тихия океан като част от авиационно-военноморска задача през 2025 година, съобщи Франс прес.

Новината бе обявена в миг, когато английският министър председател Риши Сунак се намира в Япония. 

Самолетоносачът „ Кралица Елизабет " прекоси Тихия океан през 2021 година, като по пътя хвърли котва в Япония. Тогавашното му задача бе част от опитите на западните държавни да показват опълчването си на растящата военна мощност на Китай в района, отбелязва Агенция Франс Прес.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР